Havacılık, Uçak Endüstrisi, İş Jetleri, Malta Havayolları

Yeni Uçak Kayıt Yasası (2010), özel uçakların ve iş jetlerinin tescili konusundaki gereksiz ulusal gereklilikleri ortadan kaldırdı. Mevcut çeşitli ilginç teşvikler var. Çeşitli Malta Hükümeti birimleri, Malta’nın genel olarak havacılık sektörü için AB’nin en iyi düzenlenmiş ve vergi açısından en verimli yargı alanı olduğunu kanıtlamaktadır. Değişikliklerden bu yana Malta, Malta’dan faaliyet göstermek için birçok uluslararası havayolu şirketi ve iş jeti çekmiştir. Ayrıca, Lufthansa Technik ve SR Technics gibi büyük uçak bakım şirketleri, yüzlerce çalışanıyla birlikte şimdi havalimanının yakınında elverişli bir konumdadır. Malta hükümeti şu anda yeni ve gelecek vaat eden havacılık şirketleri için tesislere ve yardımcı hizmetlere ev sahipliği yapmak üzere bütün bir Havacılık Parkını tamamlamaktadır. Eğitim departmanları, yerel işgücü için gerekli niteliklere götürmek için gerekli tüm dersleri vermeyi üstlenmiştir. SSCI, bu alandaki en deneyimli ortaklarla yerel olarak bir araya gelerek, uluslararası en verimli yapı ile ilgili nitelikli iş tavsiyesinden şirket oluşumuna ve idaresine kadar en gelişmiş hizmeti tek elden hizmet olarak sunmak için yerel operatörünüzün seçimi, teknik konular ve ilgili tüm kayıt gereklilikleri. İşte bir bakışta bazı ilginç gerçekler:

Malta’ya neden bir uçak kayıt yaptırmalı?
Uçaklar, yalnızca hazır olduklarında değil, hali hazırda yapım aşamasında olduğu gibi, tanımlanabilir olduğu anda, daha iyi finansman olanakları sağlayarak, mütevelli dahil, doğal veya adli bir kişi tarafından kaydedilebilir. Gizli bir sicil tanıtmak yerine, Malta Hükümeti, Malta bayrağı altında tam bir güven içerisinde saygın bir uçak sicilini oluşturur. Malta’daki tüm sicil kayıtları gibi, uçak sicili halka açıktır ve çevrimiçi olarak erişilebilir durumdadır.
Kısmi mülkiyet, tamamı kamu siciline tescilli olarak kayıtlı uçak veya parçalarının birden fazla hissesine bölünmesiyle mümkün olmaktadır.
Uluslararası yolcu ve / veya mal taşımacılığı için kullanıldığında bir uçak motoru gövdesinin veya motorunun mülkiyetinden, işletilmesinden veya kiralanmasından elde edildiğinde ve Malta’ya iade edilmedikçe, Malta vergisinden muaf tutulacak herhangi bir gelir. Bu, kayıt ülkesine, söz konusu gövdeye veya uçağın Malta’daki herhangi bir havaalanında aradığı veya işlettiği uçak motoruna veya hava durumuna bakılmaksızın uygulanır.
Bir uçak şirketi vergi ikametgahını Malta’ya devrettiğinde, bu varsayımdan kanunda otomatik olarak faydalanacaktır. Malta kayıtlı Havacılık şirketlerinin yabancı hissedarları, kapsamlı bir çifte vergilendirme anlaşması ağından ve tam vergi tahakkuk sisteminden faydalanmaktadır.
Bir uçağı kaydeden yabancı teşebbüsler, Malta’daki tüm işleri yürütmek için lisanslı bir Maltalı Ajan tayin etmek zorundadır.
Uçak, belirli koşullar altında bir borç veya başka bir yükümlülük için bir güvenlik işlevi görebilir. Belli kısımlardaki ipotek veya tamamlanmış bir ünite olarak uçak tescil edilecek ve iflas durumunda özel koruma altına alınacak. Malta, alacaklı haklarını koruyan Cape Town Sözleşmesi’ni imzaladı, onayladı ve tamamen uyarladı.
Aslen 12 yıl olan fabrika ve makine teçhizatlarının aşınma ve yıpranmalarının düşmesi, uçakta 6 yıl, motorda 6 yıl, motorda veya uçakta 6 yıl, iç mekanlarda ve diğer parçalarda 4 yıl boyunca düşürüldü. Bu, gelir aleyhindeki kesintileri eskisinden çok daha hızlı almayı sağlar.
Havayolunun kullanımı için hava taşıtı temini veya uluslararası yolcu ve / veya mal nakliyesi ve toplum içinde topluluk içi satın alma veya uçak ithalatı KDV’den muaftır.
Bir uçak şirketinin çalışanları, yöneticileri, hissedarları ve memurları, uçağın özel kullanımından kaynaklanan yan hak yasalarından muaf tutulacaktır.
Uçak ve malların uluslararası nakliyesinde kullanıldığı sürece, uçak kiralama ödemeleri ve faizleri için stopaj vergisi yok
Ayrıca Malta Yetkilileri, akıllı uluslararası vergi planlamasının farklı ilginç fırsatlarını sunan ve açıkça belirlenmiş kurallar altında ve dolayısıyla tüm Avrupa Makamları tarafından onaylanmış olan uçakların finansal kiralama işlemlerinin vergi iadesiyle ilgili kılavuzları yayınlamıştır.
Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.

Uçak kaydı hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.